
Dzisiejszy wpis dedykujemy kolejnemu gotowemu produktowi, który może Was poratować w razie głodu podczas dłuższej wycieczki czy poprostu w pracy.
Wasa – znany producent pieczywa chrupkiego wszelkiej maści wypuścił właśnei Wasa sandwich w kilku smakach.
Nie jest to produkt z super składem, ale w razie czego może Was poratowac i będzie na pewno lepszym wyborem niż popularne batony.
1. Wasa sandwich cheese & chives
skład: pełnoziarnista mąka żytnia (46%), tłuszcz (palmowy, rzepakowy, shea), mąka żytnia (17%), ser przetworzony w proszku (ser (7,4%), sól emulgująca: fosforan sodu), maltodekstryna pszenna, drożdże, odtłuszczone mleko w proszku, masło, aromat (zawiera musztardę i mleko), sól, maślanka w proszku, szuszony szczypiorek (0,31%), kwas: kwas fosforowy. Może zawierać śladowe ilości sezamu. Zaznaczone składniki mogą powodować reakcję u osób uczulonych lub skłonnych do nietolerancji.
Do wypieku 100 g produktu użyto 46 g pełnoziarnistego żyta.
Wartości odżywcze w 1 sztuce:
- kcal: 85
- tłuszcz: 4,3g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9g
- Węglowodany: 8,8g
- w tym cukry: 0,5g
- błonnik pokarmowy: 2,4g
- białko: 1,7g
- sól: 0,23g
Dostępne w sklepach spożywczych i marketach.
Cena: 3,50 zł
1. Wasa sandwich mild cheese
skład: pełnoziarnista mąka żytnia (59%), tłuszcz (palmowy, rzepakowy, shrea), ser przetworzony w proszku (ser (7,6%), sól emulgująca: fosforan sodu), maltodekstryna pszenna, ziarno sezamu, odtłuszczone mleko w proszku, masło, sól, maślanka w proszku, drożdże, kwas: kwas fosforowy, aromat (mleko). Zaznaczone składniki mogą powodować reakcję u osób uczulonych lub skłonnych do nietolerancji.
Do wypieku 100 g produktu użyto 59 g pełnoziarnistego żyta
Wartości odżywcze w 1 sztuce:
- kcal: 73
- tłuszcz: 4,1g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8g
- Węglowodany: 6,6g
- w tym cukry: 0,4g
- błonnik pokarmowy: 1,9g
- białko: 1,4g
- sól: 0,19g
Dostępne w sklepach spożywczych i marketach.
Cena: 3,50 zł
skład: pełnoziarnista mąka żytnia (59%), tłuszcz (palmowy, rzepakowy, shrea), ser przetworzony w proszku (ser (7,6%), sól emulgująca: fosforan sodu), maltodekstryna pszenna, ziarno sezamu, odtłuszczone mleko w proszku, masło, sól, maślanka w proszku, drożdże, kwas: kwas fosforowy, aromat (mleko). Zaznaczone składniki mogą powodować reakcję u osób uczulonych lub skłonnych do nietolerancji.
Do wypieku 100 g produktu użyto 59 g pełnoziarnistego żyta